Стоянов: Днес внасяме в НС плана за инвестиции и модернизация на армията

Стоянов: Днес внасяме в НС плана за инвестиции и модернизация на армията. Той съобщи също, че е подготвил отчет на свършеното в Министерството на отбраната.

„Днес в Народното събрание ще бъдат внесени проектът

за инвестиционен разход за придобиването на

вторите осем изтребителя F-16 BLOCK 70 и инвестиционната план-програма за модернизация на Българската армия“. Това съобщи министърът на отбраната Димитър Стоянов преди старта на 48-ото Народно събрание. Той изрази надежда, че

двата проекта ще бъдат разгледани

от народните представители в най-кратки срокове.

Снимка: БГНЕС

Министър Стоянов поясни, че планът за инвестиционен разход за придобиване на вторите 8 самолета F-16 предвижда разсрочено плащане в рамките на 10 години. За тази година предвиденото плащане е в

размер на 30 млн. лв., а за следващата година – 42 млн. лв.

Схемата за плащане е съобразена със състоянието на икономиката на държавата и е направена така, че да не натоварва бюджета, коментира министърът.

„Говорим за проект за инвестиционен разход за F-16.

Още от тази година ще започне плащането по този проект.

То е разсрочено за 10-годишен период, като схемата е направена щадящо, така че да откликнем на състоянието на икономиката и на перспективите пред държавата“, коментира министърът.

Той съобщи също, че е подготвил отчет на свършеното в Министерството на отбраната, който ще бъде предаден на следващото ръководство.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено