сн. БГНЕС

Стотици протестират във „Филиповци“, искат да излизат от квартала, който е под карантина

Няколкостотин души се събраха в следобедните часове пред един от КПП-тата на столичния квартал „Филиповци“, за да протестират против противоепидемичните мерки, съобщи БНР. Към 17 часа обстановката се нормализира, след като хора от ръководството на СДВР дойдоха на място, за да преговарят с част от лидерите в квартал „Филиповци“.

По-рано следобед около 500 души се събраха пред един от КПП-тата. Техните протести бяха основно заради това, че не са пускани да излизат от квартала.

Според източници от МВР обаче причината тези хора да не се пускат от квартала е, че нямат адресна регистрация, а някои от тях нямат дори и лични карти.

Въпреки това полицейското присъствие в района остава засилено. Части на жандармерията има разположени на всички изходи и входове на „Филиповци“, а хората, които влизат и излизат от квартала, са подложени на щателна проверка и трябва да разполагат с декларация или с бележка от работодател.

Преди дни, около Великден, недоволство имаше и в друг столичен квартал – „Факултета“. Там причините отново бяха същите – противоепидемичните мерки и засиленото полицейско присъствие.

- реклама -