Рио художествена гимнастика

Стотици посрещнаха грациите ни при завръщането им от Рио

Момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика тази вечер се прибраха от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

5035007Бронзовите медалистки бяха посрещнати от стотици хора, близки и приятели, които бяха дошли за да поздравят гимнастичките за представянето им на Игрите.

Заедно с тях пристигнаха и треньорката им Ина Ананиева и председателя на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева.

Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова бяха приветствани с възгласи „златни сте” и с изпълнение на химна на България.

Последното състезание

След Олимпиадата момичетата слагат край на спортната си кариера. Решението се подкрепя както от треньорския щаб, така и от ръководството на федерацията. Гимнастичките ни са крайно изтощени, както от травмите си, така и от всички неща, които са се случили в отбора напоследък.

Треньорката: Чаках медал

„Още от Лондон аз очаквах медал от Рио. Минахме през жестоки битки и падения през тези години. Единственото ми притеснение беше да стигнем до финала. От там насетне знахме, че момичетата ще се пребороят.

Ина Ананиева заяви, че ще поеме следващия национален Ансамбъл на България за олимпийските игри след 4 години. Селекцията на гимнастичките вече е направена.

Ананиева заяви, че момичетата са взели общо 81 медала и пожела на новия отбор да надмине техния успех.

По-рано днес стана ясно, че Цвети Стоянова е претърпяла поредна операция в „Пирогов“. По всяка вероятност това ще бъде и последната интервенция, която ще претърпи гимнастичката по пътя на възстановяването си след инцидента през юни.

- реклама -