Столипиново, протест

Столипиново на протест! Вижте какво искат ромите

Един от най- заможните хора на Столипиново – концесионерът на покрития базар и бивш общински съветник Яшар Асан, заяви днес на брифинг, че на 5 юли е имало насрочен мирен протест в Столипиново. Той обаче не се е състоял, защото кметът не е позволил.

Нова дата за мирен протест срещу етническото напрежение е 15 юли

Асан настоя предупредителни протоколи да се връчат на рокерите, защото хората ги е страх от тях. Бизнесменът, който се представя като председател на Инициативния комитет на бедстващите оцени като прекрасен факта, че и президентът, и министър- председателят на България са генерали, но било страшно, че има етническо напрежение.

„Не е вярно, че сме неграмотни и не искаме да учим. Но то е като любовта, трябват две страни. Защо нашите деца, като ги закарат в Германия, след три месеца проговарят немски, а тук завършват 12 клас и пак не знаят български?“

Яшар Асан отправи два въпроса и към главния прокурор на България Сотир Цацаров- кой нанесе първия удар в Асеновград и кой опита да спре движеща се кола в зародиша на размириците в Катуница?

Той призова президента Румен Радев да се намеси точно в практиката да се употребява езика на омразата включително и от трибуната на парламента.

„Каква вина имат всички, че някои са се сбили? Хората се страхуват, в центъра на Пловдив в момента не може да се види и един представител на малцинството, а те ходят там да пазаруват, което вече нанася удар и по икономиката“, заключи бившият общински съветник.

- реклама -