Столична община бюджет общински съвет София ГЕРБ съветници Десислава Иванчева кмет Младост Перник, вода, водопровод Белмекен

Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за 2019 г.

На редовното си заседание днес Столичният общински съвет ще разгледа и гласува бюджета на София за 2019 г..

Проектобюджетът е на стойност 1,623 млрд. лв. Капиталовата програма е над 551 млн. лв., като от тях 58% са средства от европейските програми.

В транспорт и транспортна инфраструктура общината планира да инвестира 447.9 млн. лв.

306 млн. лв. са отделени за строителството на първия и втория участък от третата линия на метрото – от бул. „Владимир Вазов, през Орлов мост, центъра, „Красно село“, „Овча купел“ до Околовръстния път при Горна Баня. Предвидени са и средства за закупуване на нови превозни средства.

Точно тези намерения на местната власт обаче няма да бъдат подкрепени от общинските съветници на БСП, според които финансовата рамка на транспорта в София е направена непрозрачно.

Друга точка, която ще бъде на вниманието на общинските съветници е утвърждаване на Бизнес -план на „Топлофикация – София“ ЕАД за 2019 г., промяна на числеността на персонала в „Пазари Изток“. На утрешното заседание ще се реши дали столичното 139 основно училище „Захарий Круша“ ще може да разшири учебната си база. В дневния ред е предвидено, строителят да бъде обезщетен с терен на друго място и финансови средства.

- реклама -