СОС Младост София, бюджет, общински съветници

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временен кмет на район „Младост”

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за изпълняващ длъжността кмет на район „Младост”.

Решението за това бе прието след проведено на 25 април извънредно заседание на Председателски съвет, на което по темата е постигнат консенсус, а днес тя залегна като извънредна точка в заседанието на Столичния общински съвет.

До момента Клисуров беше заместник-кмет. Той беше лично посочен от кмета Десислава Иванчева, която все още се намира в ареста и е подала заявление за излизане в отпуск.

Клисуров: Длъжен съм да се съобразя с решение на Столичния общински съвет

Това заяви пред журналисти Владимир Клисуров след гласуването на градския парламент. На въпрос защо у него липсва желание да застене на поста, Клисуров отговори:

„Мотивът аз го посочих – не се считам за достатъчно компетентен. Основните проблеми са наистина строителни – разглеждане на строителни документации, а аз със сигурност не съм компетентен за тях”.

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше арестувана на 17 април в столицата след акция на МВР, Специализираната прокуратура и КПКОНПИ. Тя бе държана закопчана с белезници над 5 часа, докато течеше обискът на автомобила ѝ, в който разследващите откриха 70 000 евро.

По данни на прокуратурата парите са били част от по-голяма сума, поискана като подкуп за издаване на строително разрешително. Впоследвие стана ясно, че бизнесменът Александър Ваклин е подал сигнала срещу Иванчева. Освен нея, обвиняеми са още зам.-кметът на района Биляна Петрова и бившият кмет Петко Дюлгеров. Спрямо тримата е наложена мярка за неотклонение „задържане
под стража”.

- реклама -