сняг
сн. БГНЕС

Столичанин се калява по летен екип в студа + Вижте снега в страната

София

Столицата е в дебела зимна прегръдка, като от небето не спират да се сипят снежинки. На терен работят 140 снегорина, продължава извършването на обработки срещу заледяване.

Почистват се приоритетно трасетата на градския транспорт, основни улици в районите, както и общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. За момента градският транспорт изпълнява редовните си маршрути при зимни условия, с изключение на автобусите за планината Витоша – 63, 66 и 93.

Автобусите на ски училищата и само автомобили с вериги се пропускат до Златните мостове.

София
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Най-щастливи разбира се са децата, защото могат да се спускат с шейни – нещо, което се случва все по-рядко. Както и този симпатичен младеж, който очевидно не се страхува от минусовите температури, уловен от обектива на фотографа Росен Калинов от агенция БГНЕС.

сн. БГНЕС

Пловдив

Големите булеварди в Пловдив осъмнаха опесъчени и проходими, след като заваля сняг в събота и не спря цяла нощ. Снежната покривка под тепетата достигна 15-20 сантиметра.

През цялата нощ 40 снегорина и 25 разпръсквача на сол и калциев дихлорид почистваха пловдивските улици. Въпреки че почистването не е спирало в ранните часове на деня по бул. „Пещерско шосе“ имаше киша и непочистен сняг, а колите се хлъзгаха заради снега в грайферите на гумите им.

По вътрешните улици също беше сложно – по улиците „Бряст“, „Кавала“ и локалното на бул. „Христо Ботев“, преспите със сняг стояха и пътищата бяха труднопроходими.

Екипи на общинското предприятие „Чистота“ почистиха тротоарите. Пловдивчани също нарамиха лопатите и изринаха снега пред блоковете.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Благоевград

Над 30 сантиметра сняг натрупа тази нощ в Благоевград. От 5 часа сутринта техника чисти основните улици в града, ГП Е-79 също се почиства регулярно.

Снощи бе ограничено движението на превозни средства с маса над 12 тона през прохода „Предел“, по пътя ГКПП „Кулата“-Попови ливади-Гоце Делчев, както и Благоевград-ГКПП „Станке Лисичково“.

Работници чистят спирките и тротоарите от снега. Чисти се предимно центъра, но положението в кварталите не е добро, хората ходят по уличното платно, тъй като тротоарите са затрупани от снега. Районът на МБАЛ-Благоевград тази сутрин не бе почистен, боксуваха линейките, транспортиращи болни до отделенията.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
Благоевград
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
сн. БГНЕС
- реклама -