Стойне Манолов
Снимка: fctsarskoselo.com

Стойне Манолов закри Царско село

Собственикът на Царско село Стойне Манолов обяви, че закрива клуба. Това се случи ден след изпадането от елита в скандалния мач с Локомотив София. Манолов говори пред официалния сайт на клуба.

Още през зимата имаше слухове, че клубът е пред закриване. Царско село обаче привлече куп играчи от Италия и завърши сезона. При това го направи с ремита с Лудогорец и ЦСКА-София.

„Клубът направи три добри години в Първа лига. Дойде време обаче да кажем, че клубът престава да съществува и няма да участва в професионалния футбол следващия сезон. Обявяваме го сега, за да дадем възможност на БФС да попълни групата както намери за добре“, каза Манолов.
„Инвестицията на пари в българския футбол е най-лесният начин да ги загубиш. Няма почва да развитие. Хабят се нерви и средства. Все пак трябва да признаем, че имахме достатъчно добри моменти в елита, а и преди това, когато бяхме част от Втора лига. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители“, каза още той.

Той коментира и мача с Локомотив, по време на който Царско село пропусна три дузпи.

„Първо искам да кажа, че съжалявам за това, което се случи. Не трябваше да се стига дотук, но вижте, когато един футболист не се съобразява с треньора, останалите си съотборници и с абсолютно никой, аз не мога да го търпя. Получи се спор на терена между играчите, треньорите също казаха кой е определен да изпълни дузпата, но той не взе под внимание думата на треньора и своите колеги на терена. Исках да завършим това приключение с победа, а Мартин Кавдански е дал много на нашия отбор и той заслужаваше да изпълни тази дузпа“, завърши Стойне Манолов.

- реклама -