Стойко Сакалиев със зов за помощ: дъщеря му е болна от рак

Зов за помощ написа на официалната си страница във Фейсбук футболистът Стойко Сакалиев. Причината е, че дъщеря му е болна от много рядък вид рак – синовиален сарком. И се налага да събере определена сума за лечението й.

„Преди месец претърпя тежка операция, премахнаха и бъбрека и сега предстои лечение, химиотерапия. Сумата, която беше обявена от болницата е ориентировъчна и е около 70 000 евро!“. Това написа бившият играч на ЦСКА-София и настоящ административен директор на отбора.

В своя пост футболистът подчертава, че всички събрани средства ще бъдат използвани само и единствено за лечението да детето му.

„Всеки един лев е предназначен САМО И ЕДИНСТВЕНО за лечението!!! Ако сумата бъде надхвърлена ще я пренасоча към друг нуждаещ се и веднага ще уведомя всички, за да набирането на средства да бъде преустановено!!! Който има възможност и желание, може също да помогне!“, пише още футболистът. Той посочва също така, че е получил помощ от човек, на когото ще е благодарен цял живот.

В своя пост той прилага и банкова сметка, където всеки, който има желание и възможност, би могъл да преведе определена сума.

Синовиалният сарком е рядко срещан тумор на меките тъкани. Среща се предимно при юноши и деца.

Приблизително една трета от случаите на синовиален сарком настъпват през първите две десетилетия от живота, но той може да възникне във всяка възраст. Средната възраст на пациентите при диагнозата е приблизително 30 години. Мъжете се разболяват по-често от жените.

Въпреки наименованието си, синовиалният сарком не е свързан със синовията (слоят клетки, постилащ вътрешната повърхност на ставната кухина).

Болестта възниква най-често при крайниците, в непосредствена близост до ставите, но може да се появи във всяка част на тялото.

Синовиалният сарком метастазира в до 50% от случаите.

Източник: dariknews.bg

- реклама -