Стойка Кръстева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Стойка Кръстева осигури втори медал за България

Боксьорката Стойка Кръстева осигури втори медал за България от олимпийските игри в Токио. Тя ще има поне бронзово отличие, след като се класира на полуфинал в категория до 51 кг. Първият медал за страната ни е среброто на Антоанета Костадинова в стрелбата.

В четвъртфинала българката победи втората в схемата Юан Чан от Китай. 35-годишната нашенка надви съперничката си след 4:1 съдийски гласа. Стойка Кръстева имаше предимство в първия и втория. В третия тя беше по-предпазлива, но с разумна игра спечели.

В полуфинала на 4 август българката играе с Цукими Намики от Япония. В бокса няма мач за трето място, като загубилите в полуфиналите взимат бронзов медал.

Стойка Кръстева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

„Най-важни са труда и екипната работа. Всеки противник си изгражда различна стратегия, в случая нашата беше печеливша. Това е тактиката, която ми е изградил треньорът. До голяма степен успях да изпълня указанията му. Смятам, че това е разковничето за успеха. Още преди да тръгна от България, тренирах достатъчно, много съм подготвена, надявам се да покажа всичко най-добро. Какъв ще е медалът, времето ще си покаже. Знаем доста за следващата съперничка. Повечето от съперничките в тази категория са познати. Няма къде да следим мачовете, но правим какво можем“, каза пред БНТ Стойка Кръстева.

„Мисля, че играе с всеки изминал мач все по-добре. Тя има арсенал от умения и доста техники. Третият рунд се отпусна и направи доста по-сложни комбинации. Щастлив съм да работя с такъв спортист като нея. Много, много труд се изискваше. Ние сме си извоювали медала още от България“, допълни нейният треньор.

Стойка Кръстева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
- реклама -