Стойка Кръстева
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Олимпийската шампиона Стойка Кръстева спря с бокса

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че прекратява активната си кариера в бокса. Тя го направи пред сайта на федерацията. Първата златна медалистка в бокса за България ще се заеме с треньорската професия.

„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, казва Кръстева.

„Българска федерация бокс благодари на Стойка Кръстева за всичко, което направи на ринга през годините. Сигурни сме, че тя ще продължи да носи радост и гордост за България, вече в ролята на треньор, като тепърва нейните кадри ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава успех на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я подкрепя, така, както го е правила и досега“, се казва в съобщението на федерацията.

- реклама -