Стойчно Младенов, ЦСКА 1948
Снимка: Скрийншот Фесйбук

Стойчо Младенов спря с треньорството, стана шеф в ЦСКА 1948

Доскорошният треньор на ЦСКА-София Стойчо Младенов спира с треньорството. Това съобщи самият той при представянето си в ЦСКА 1948. Стойчо Младенов става оперативен директор на червените.

„Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Надявам се с опита си да бъда полезен на клуба, за да постигне целите си. Клуб, който е основан от фенове и легенди на ЦСКА“, каза Стойчо Младенов.

В края на миналия сезон Младенов напусна ЦСКА-София след 2:0 над Славия в първия полуфинал за Купата на България. По-рано през сезона той изгкледа мач на ЦСКА 1948. Любопитно е, че в клуба той ще трябва да работи с Любослав Пенев. Двамата не са в особено добри отношения и се нападаха с изявления през медиите.

„Знаете, че с Любо Пенев е прецедент да бъдем в един клуб. Силни характери, нормално е да има нещо, което да ни обедини, и това е ЦСКА. Работата ни ще бъде успешна. В спортно-техническата част има пълни пълномощия Любослав Пенев“, добави Младенов.

После той нападна разделението на две ЦСКА-ата и бившия си клуб. „Отивам в клуб, в който работят мои съотборници и легенди на ЦСКА. Къде да отида, в Лудогорец, в Левски? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от „Българска армия“, къде да отида“, попита той.

„Не е приятно да има две ЦСКА-та, но всичко зависи от нас. Феновете разделени, легендите разделени, ръководителите разделени. Не говоря за обединение, искам единен ЦСКА. Защо в Левски съумяха да се обединят? При нас продължава и се поощрява от различни места. Разделяй и владей, това се прави“, завърши Стойчо Младенов.

- реклама -