Стойчо Кацаров, болници, менингит, проверка

Стойчо Кацаров: Справяме се добре! Няма място за паника!

Няма място нито за хаос, нито за паника. Системата е добре организирана и добре подготвена, няма недостиг на места в болниците, няма сигнали за закъсняващи линейки, а мерките срещу COVID-19 е най-добре да се взимат индивидуално за всяка област. Тези изводи направиха на пресконференция от Министерството на здравеопазването.

Служебният здравен министър обяви, че в петък ще е ясно как и какви нови противоепидемични мерки ще бъдат въведени.

„Доста хора са се напрегнали и се разпространяват неверни твърдения и се правят неверни изводи за ситуацията“, обяви Кацаров. По думите му дори да има проблеми в някои болници, то това са „регионални неуредици“, защото иначе системата била „добре организирана“.

От здравното ведомство твърдят, че смъртността е по-ниска от предните вълни. През първата вълна в края на миналата година са починали общо 7920 души, а през втората през пролетта на тази година са починали общо 8459 души, обобщи съветничката на Кацаров проф. Мира Кожухарова.

Тъй като в Министерството на здравеопазването и до министър Стойчо Кацаров не са стигнали сигнали за проблеми с лечението на пациенти с COVID-19, той призова гражданите да сигнализират компетентните институции: РЗИ, РЗОК и др., за да се извърши проверка.

Министър Кацаров е успял да се разбере и с протестиращите днес медицински специалисти. „Разделихме се с мир и любов“, обясни Кацаров.

 

 

- реклама -