Кацаров
сн. БГНЕС

Стойчо Кацаров: Приоритетно ще ваксинираме хората над 60 г., за да намалим смъртността от ковид

„Зелените коридори за ваксинация не се затварят. От понеделник до четвъртък ваксини ще се поставят на лица над 60 години, а през останалите дни от седмицата – ваксинацията ще продължи както е била досега.“ То

ва уточнение направи след днешното заседание на МС Стойчо Кацаров, служебен министър на здравеопазването. По-рано днес той издаде заповед, с която от понеделник до четвъртък личните лекари и в местата за ваксинация ще бъдат имунизирани лица над 60 г.

„Този режим на ваксинация е предвиден за следващите два месеца. Надявам се в този период да ваксинираме тази възрастова група, която е рискова.“, уточни Кацаров. Той уточни, че целта е да се намали смъртността от ковид, която е основно сред възрастното население.

„Моят съвет към министър-председателя е ако има нужда – да запази Националния оперативен щаб, но според мен няма нужда той да продължи да функционира“, заяви Кацаров.

МС реши на днешното си заседание България да се присъедини към договора на ЕК с Пфайзер за общо закупуване на ваксини за 2021 г и 2022 г.

 

- реклама -