Стойчо Кацаров, коронавирус, вълна, план Стойчо Кацаров, Пирогов, нарушения, НЗОК

Стойчо Кацаров бил хоспитализиран в „Пирогов“ с цироза – той не знае за това

Служебният здравен министър бил фиктивно хоспитализиран  в Пирогов с диагноза цироза. Той обаче не знаел нищо за това.

Документи, подкрепящи това твърдение показа лично Стойчо Кацаров в ефира на бТВ.

Той използва този факт, за да опише нарушенията, които според доклада от проверката на НЗОК, са извършвани в лечебното заведение.

„Това, което е установила Здравната каса е безспорно. Разбира се, че болницата може да обжалва, но съдът ще потвърди констатациите на касата. Трябва ли здравният министър да си затвори очите?

„Самият аз съм с епикриза „чернодробна цироза“, макар да не съм лежал в болницата с такава диагноза и във времето, което е посочено. Имам копие на цялата история на заболяването си. На мен не са ми правени тези изследвания, които са описани. Аз съм един от тези случаи„. И потвърди през водещата Цветанка Ризова, че е един „от фалшивите пациенти“.

Докладът на НЗОК пристига при мен като принципал, заяви Кацаров.

„Аз мога да направя 2 неща – едното е да кажа няма проблем, всичко е наред, правете каквото искате, другото е да предприема мерки. Единствената мярка, която министърът може да предприеме, е да освободи управителя на болницата. Това и направих. В доклада има предостатъчно доказателства за извършени тежки закононарушения при отчитането на тези пътеки. Считам, че 99 на сто от персонала на „Пирогов“ няма представа за това нещо, изобщо не знае за това, което се е случило и не е достойно управителят да се крие зад гърба на хората.“

Кацаров съобщи още, че в болницата са се раздавали чудовищни по размерите си ДМС-та.

Очаквайте подробности!

- реклама -