Хубчев

Христо Стоичков подкрепи Петър Хубчев

Бившият капитан на националния отбор на България по футбол Христо Стоичков подкрепи дългогодишния си съотборник Петър Хубчев, който се бори с онкологично заболяване.

Стоичков и Хубчев бяха съотборници в отбора, който достигна до полуфиналите на Мондиал 1994. Камата днес играе в „Мача на надеждата“, организаран от друг бивш капитан на националния тим – Стилиян Петров. Двубоят ще се изиграе с идеята да се помогне точно на хора с онкологични заболявания. Мачът беше спрян в петата минута, за да се покаже подкрепа към Хубчев.

„Днес е денят, в който искам всички до един да съберем цялата си надежда за нашия брат Петър Хубчев! Без него нямаше да има лудо американско лято, нямаше да сме четвърти в света. Петьо, ти беше професорът в нашата защита! Професорски се справи с Батистута, Клинсман и Фьолер! Професорски ще пребориш и болестта! Познавам те от толкова много години и знам какъв боец си! Всяка минута с теб в националния отбор като съотборници и треньори беше чест за мен! С теб съм, Петьо!“, написа във Фейсбук Христо Стоичков.

- реклама -