Стоичков

Стоичков нападна журналисти на сватбата на дъщеря си, преби шофьора им

Христо Стоичков нападна със заплахи и псувни екип на вестник „България днес“ и преби шофьора на редакционната кола, съобщава 24 часа.

Сцената се е разиграла в района на Етрополския манастир, където е сватбата на Христина Стоичкова и хърватина Лука Белич.

Непредизвикана агресия

„Това е абсурд. С нищо не сме ги предизвикали. Когато пристигнахме, полицай ни насочи към задния паркинг на манастира, където имаше и автобус с гости. Зад нас караше и Стоичков. Не сме излизали от колата. Направих няколко кадъра. След това Стоичков излезе отвътре и се насочи към нас. Придружаваше го негов приятел. Помолих шофьора да заключи колата отвътре, защото знам за характера на г-н Стоичков. Тогава той му нареди да отключи с доста груб тон. После застана пред колата така, че не можехме да потеглим. Искахме вече да си тръгнем, разказва фотографът на „България днес“ Борислав.

Христо Стоичков започнал да обижда и да ругае. Журналистите го помолили да ги пусне да си тръгнат. Той обаче отворил вратата на колата и нападнал шофьора с юмруци и ритници.

Петър викаше за помощ, но това не спря Стоичков. В същото време приятелят му се опитваше да ми вземе фотоапарата. Няколко пъти ми каза: „Мишка, излизай от колата“, но аз отказах. През това време Стоичков продължаваше да бие шофьора, който вече беше в шок. Бяхме изпаднали в паника. В един момент, както вратите бяха отворени, шофьорът даде газ и потеглихме назад. Ударихме се в кола на някой от гостите на сватбата“, разказва фотографът пред 24 часа.

Шофьорът на екипа Петър бил в шок след побоя, който му нанесъл Стоичков. Той бил с подуто лице, синини по цялото тяло и сцепена устна.

Ситуацията се е разиграла пред очите на много свидетели.

- реклама -