Христо Стоичков мандат почетен консул Испания

Стоичков: Мирните хора в Каталуния бяха малтретирани

Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков за пореден път осъди агресията проявена от испанската жандармерия по време на референдума за независимост на Каталуния в неделя.

„Мирните хора в Каталуния бяха за това да има протести, но без насилие, без да посягат на никого. В случая те бяха малтретирани. Това го видя целият свят. Пък нека Санта Мария да казва, че се е случило обратното – че си е свършила работата“.

Това заяви бившият футболист в интервю за БНТ.

Стоичков коментира и информацията, че вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Санта Мария възнамерява да го съди по повод отправените обвинения към нея във франкизъм. Камата обвини 46-годишната дама, че дядо й, баща й и дори непълнолетния й син са последователи на Франко. Стоичков изрази несъгласието си с нейната дейност и я призова да подаде оставка заради това, че е изпратила полицията да бие невинни хора по време на референдума в Каталуния в неделя. „Първо аз нямам нищо общо с нейната държава. Тя не може да ме съди, но може да си говори каквото си поиска. Това си е неин личен проблем. Аз не съм испански гражданин, че да ме съди. Ако иска да дойде в България или тук в Америка, за да ме съди“, сподели още легендарната „осмица“.

- реклама -