Стоичков

Стоичков: 365 дни в годината съм във ваканция

Легендата на българския футбол Христо Стоичков призна, че се наслаждава на работата си в момента. Звездата на Барселона и националния ни отбор е анализатор на телевизия „Унивижън“ в Маями, но 365 дни в годината се чувства във ваканция. Легендарната осмица разказа за настоящото си ежедневие в интервю за каталунския спортен всекидневник „Спорт“.

„Наистина се наслаждавам на работата, която имам. Благодарен съм на футбола, на който посветих толкова много години. Научи ме и как да понасям загубите, да поемам отговорности. Дори и сега се радвам като дете, когато коментирам или играя с приятели“, заяви Стоичков.

Той се похвали, че като журналист до този момент не е получавал отказа за интервю и съжали, че като футболист често се е държал пренебрежително с журналистите. „Когато бях футболист, често казва „не“ на журналистите. В Барселона съм интервюирал Неймар, Меси, Суарес, Браво, Масчерано. в Атлетико – Симеоне, Години, Хименес, Торес, Каминеро. Правил съм интервю и с Моуриньо и никога не съм имал проблем. Признавам, че съм грешил, като съм отказвал на журналистите. Сега като бивш футболист казвам „да“ на всеки, който ми се обади за интервю. Чувствам, че задължен към медиите. Доста съм експлозивен и тези, които не ме познават, си създават грешно впечатление за мен„, каза още Стоичков.

Голф, риболов и още нещо

В моментите в които наистина разпуска, Камата обича да е на риболов, да играе голф или просто да почива на шезлонг под палмово дърво“.

Той за пореден път се обясни в любов на Каталуния. „Барселона винаги ще бъде моят дом. Имам имоти там и абсолютно се идентифицирам с Каталуния. Винаги съм казвал, че Каталуния е мястото, където ще умра и където ще бъда погребан. Живея в Маями, но не е далеч. Само 7 часа е разликата. Преди полетът беше до Мадрид, но сега е до Барселона и нищо не коства да се връщам там„, коментира още Стоичков, но подчерта, че не е забравил откъде е тръгнал за големия футбол.

В България се наслаждавам на моята ферма в едно село с моята майка. Харесва ми да ям домати с моите близки. Никога няма да забравя корените си. Има хора, които са богати, но живеят нещастно, защото не знаят как да харчат това, което са спечелили. Аз съм щастлив навсякъде, където срещам хубави хора. В България, САЩ или Каталуния„, каза още легендарният футболист.

- реклама -