Стоев

Стоев: Владе, Пламен е най-подходящият за треньор на националите

Бившият селекционер на националния отбор на България Мартин Стоев отговори на нападките на Владимир Николов, че той стои зад атаките към сегашния наставник на България Пламен Константинов. Стоев публикува отворено писмо до медиите в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Ето какво сподели бившият наставник на националите:
ОТВОРЕНО ПИСМО
до волейболните деятели, феновете и медиите в България
от Мартин Стоев

Във връзка с последните индиректни и директни атаки срещу мен, реших да напиша това отворено писмо, в което да изкажа публично мнението си. Нямаше да вземам отношение, ако името ми не беше споменато.
Към мен бе отправено обвинение, че стоя зад нападките на Деян Нинов, президент на ВК Люлин, към националния селекционер по волейбол за мъже – Пламен Константинов, и генералния секретар на Българската федерация по волейбол, президент и треньор на ВК Левски Бол и старши треньор на младежкия национален отбор по волейбол Владимир Николов. Последният се обърна директно към мен, като даде да се разбере, че искам да поема отново националния отбор на мястото на Пламен, и ми предложи своето място начело на държавния тим за младежи.
В отговор на тези директни нападки бих искал да заявя публично следното:
Първо, аз нямам нужда от „високоговорител“ в лицето на Деян Нинов или когото и да било, или пък да се крия зад някого. Моето мнение за състоянието на българския волейбол го обявих преди три месеца пред bTV, когато казах, че изживяваме най-срамните години във волейбола и имаме нужда от рестарт. Сами преценете дали това, което съм казал, е вярно.
Второ, аз питам: В качеството си на какъв Владимир Николов ми предлага работа? Аз, Мартин Стоев, в момента съм президент на ВК Сливнишки герой и не смятам, че е редно да бъда едновременно с това треньор на национален отбор – би се получил конфликт на интереси по линията президент на клуб – национален треньор. А и не изпитвам нужда да го правя.
И трето, в тона на Владимир Николов, бих му казал: „Владе, бъди спокоен, моето момче. Аз мисля, че Пламен Константинов е най-подходящият човек за треньор на българския национален отбор по волейбол за мъже – резултатите го доказват. Убеден съм, че трябва да му се предложи нов договор до Олимпиадата в Токио през 2020 година, а защо не и за още един олимпийски цикъл!“

 

- реклама -