Стивън Хокинг извънземни Земя планети галактики

Стивън Хокинг се страхува от среща с извънземни

Учените смятат, че жители на други планети могат да използват земята като източник на ресурси, ако са по-напреднали от нас

Британският физик и нобелов лауреат Стивън Хокинг смята, че извънземните съществуват, но призовава земляните да бъдат внимателни в тяхното търсене. Това съобщава изданието Cnet

Хокинг заявява, че срещата с по-развити цивилизации може да бъде подобна на „срещата на Колумб с коренните жители на Америка“ за земните жители. „И тази среща не завърши добре„, подчертава той.

Извънземните съществуват

Хокинг обясни защо смята, че извънземните съществуват: „Във вселената има 100 милиарда галактики, всяка от която съдържа милиони звезди. От математическа гледна точка, дори само цифрите дават основание да се приеме мисълта за извънземен живот. Друг въпрос е как те биха изглеждали. Може да се окаже, че са микроби, едноклетъчни организми или червеи„, смята ученият.

Въпреки това астрофизикът предполата, че жителите на други планети могат да използват Земята като източник на ресурси, ако се окажат по-развити от нас.

- реклама -