Стив Брус, Нюкасъл
Снимка: www.nufc.co.uk

Стив Брус напусна Нюкасъл, намекна за пенсия

Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус се раздели с клуба по взаимно съгласие. Това се случи само 13 дни, след като свраките бяха купени от фонд, собственост на Саудитска Арабия.

60-годишният специалист записа своя мач номер 1000 в кариерата си в неделя. Тогава Нюкасъл загуби от Тотнъм. Това е единственият му двубой в „Саудитската ера“ на клуба. Временен мениджър на свраките ще бъде Греъм Джоунс. Според БиБиСи Нюкасъл е изплатил изцяло контракта на Стив Брус. Това означава, че той е получил около 8 млн. паунда.

„Благодарен съм на всички, с които работих в клуба. Нюкасъл наистина е уникален клуб. Имаше добри, имаше и лоши моменти. Но всички ние винаги давахме максимума и трябва да се гордеем от това. Желая късмет на всички занапред“, се казва в изявление на Брус.

Той беше назначен в клуба през юли 2019-а. В двата му пълни сезона начело северняците завършиха 13-и и 12-и. Той води клуба в 84 мача във Висшата лига, като спечели 27% от тях.

„Мисля, че това може да е последната ми работа. Не става въпрос само за мен, а и за семейството ми. Всички те обичат Нюкасъл, но и всички се притесняваха за мен. Не мога да игнорирам този факт. Вече съм на 60 години и не искам да им причинявам отново подобно страдание“, заяви Стив Брус в интервю за „Телеграф“.

 

- реклама -