Стилияна Николова
Снимка: facebook.com/BGRGfederation

Стилияна Николова спечели злато в Баку

Стилияна Николова спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Бронз в столицата на Азербайджан пък взе Ева Брезалиева.

Стилияна Николова събра 133.800 точки на четирите уреда. Това е втора титла за Николова в многобой на Световна купа. Първата беше в София в началото на април.

Брезалиева пък спечели първото си отличие в многобой с 126.300 точки. Двете българки се класираха за финалите и на четирите уреда. Николова влиза с първи оценки в три от четирите финала – на обръч, бухалки и лента. Финалите на отделните уреди са в неделя.

На второ място в многобоя завърши световната шампионка София Рафаели от Италия. Тя водеше в класирането след първия ден, но допусна грешка на лента и завърши със 129.700 точки.

Aнсамбълът завърши на шесто място в многобоя. Вчера българските бяха осми във временното класиране след сериозна грешка на пет обръча.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получиха оценка от 30.450 точки за композицията си с две топки и с три ленти. Общият им резултат е 61.700 точки.

Българките се класират и за двата финала в неделния ден.

Златен медал в многобоя взе ансамбълът на Китай със 70.500 точки. Израел остана със среброто с 67.500, а на трето завършиха домакините от Азербайджан с 65.750.

- реклама -