Стилиян Петров

Стилиян Петров стана магистър след курс на УЕФА

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров придоби магистърска диплома към УЕФА. Той завърши успешно курса за управление и икономика на спорта, организиран от европейската футболна централа. По този начин асът на Селтик и Астън Вила вече има право да работи като генерален мениджър на европейски клубове.

40-годишният Петров се похвали в „Туитър“, където позира с дипломата заедно със своите колеги от курса. „Изключително горд с всеки един от тази невероятна група за усилията и усърдната работа през последните две години. Поздравления за всички“, написа Стенли. В свои интервюта той не крие, че мечтата му е да се завърне в големия футбол под една или друга форма.

Програмата на УЕФА е създадена само за бивши футболисти. Те обаче трябва да са допринесли за развитието на играта и националните си отбори, и такива, които са печелили европейски трофеи. Курсът на Стилиян Петров е завършена от играчи като Луис Гарсия, Юри Джоркаеф и Гайска Мендиета. Подобни дипломи имат още Зинедин Зидан и Ерик Абидал.

Стилиян Петров

- реклама -