Стево Пендаровски, Заев, Македония, Гоце Делчев, комисия

Стево Пендаровски, кандидат за президент на Македония: Подкрепям договорите с България и Гърция, това ще ни изтегли от балканската кал

„Подкрепям договорите с България и Гърция защото, това е единствената възможна европейска рамка, която ще ни изтегли от балканската кал и ще ни изведе по пътя към Европа. Това каза кандидатът за президент на управляващата коалиция в Северна Македония Стево Пендаровски, след като пусна бюлетината на първия тур от президентските избори.

„Стига с конфликтите. Балканите трябва да оставят зад себе си миналото, а сегашните политици да не се занимават с балканската история.“, призова Пендаровски.

„Имаме един грандиозен провален проект в центъра на Скопие, който ни изпокара с всички съседи и доведе до дълбоки разделения в страната ни. Този вид националистическа и популистическа политика ми е чужда. Ние сме длъжни да дадем пример, че и от Балканите най-накрая може да бъдат изпращани и положителни новини“, подчерта Пендаровски.

За нов президент на западната ни съседка освен Стево Пендаровски участват още Гордана Силяновска-Давкова от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и Блерим Река, кандидат на двете албански формации – Беса и Алиансът на албанците.

Право на глас имат 1 808 131 граждани. Те гласуват в 3480 избирателни секции. Изборният ден приключва в 19.00 часа местно време.

- реклама -