парк "Пирин" план за управление ВАС решение проверка социална дистанция

Стела Балтова: Зимният сезон ще бъде успешен заради добрата подготовка на бранша

Зимният туристически сезон, който предстои да бъде открит официално на 18 декември, се очаква да бъде съпроводен с предизвикателства. Добрата подготовка на бранша обаче предполага той да е успешен. Това заяви в Пловдив служебният министърът на туризма Стела Балтова.

Тя подчерта, че има интерес от чуждестранните туристи.

„Зимните ни курорти ще работят със засилена конкуренция“, подчерта министър Балтова. Тя припомни, че в предишния сезон България беше единствената дестинация в Европа, която беше отворена за зимен туризъм, а сега посетители очакват в Австрия, Италия и Франция:

„Но пък нашите зимни курорти са готови. Те са готови първо с високата категория на настанителната база. Готови са с това, че успяха да създадат условия в зависимост от указанията на министъра на здравеопазването, от здравния протокол за зимните курорти. Така се гарантират, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо, ще се чувстват комфортно, уютно, и паралелно с това ще бъдат избегнати всички възможности от по-нататъшна зараза. Ние проведохме през изминалите два месеца неколкократни срещи с туроператори от пазар Великобритания, от Чехия, от Полша, Русия, точно за зимния туризъм. Записвания има“, каза Балтова.

От 1-ви декември ще отпадне заповедта на министъра на здравеопазването, която изисква освен „зелен сертификат“ и отрицателен резултат от PCR тест от пристигащите у нас от 14 дестинация от Европейския съюз, съобщи още министър Балтова.

Източник: БНР

- реклама -