Стефка Костадинова

Стефка Костадинова ще съди шведски журналист, който я обиди в ефир

Ненадминатата ни рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова ще съди шведски журналист. Причината е нанесени в тв ефир обиди по адрес на българката.

Патрик Еквал я наклевети в национален ефир, че е била „натъпкана с допинг“ по време на състезанието в Рим, на което поставя недосегаемия си вече 34 години рекорд от 209 см.

„Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес, заяви в официална позиция до медиите Костадинова.

Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда“, се казва в официалното изявление на световната ни рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова.

55-годишният Еквал е репортер и коментатор за TV4 с богат опит в отразяването на леката атлетика. Основният му мотив за позорната атака срещу една от най-знаменитите лекоатлетки за всички времена се счита фактът, че той тайно се надява, че рекордът на Костадинова от 209 см все някога ще бъде отменен и така, а първо място във вечната ранглиста с най-добро постижение ще излезе любимката му Кайша Берквист, която през 2006-а преодолява 208 см на турнир в зала в Германия.

Еквал заяви, че всичко, което е казал е било на шега, което е било обсъдено с адвокатите на телевизионния канал.

- реклама -