Стефан Янев, избори, партии

Стефан Янев за отчета на правителството: Постарахме се да работим с прозрачност

Постарахме се да работим съобразно принципите, които декларирахме в началото на нашата работа, а именно – прозрачност, отчетност и професионализъм. Това заяви служебният премиер Стефан Янев. Янев и членовете на Министерския съвет представят отчет за дейността на служебното правителство. То изпълнява функциите си малко повече от 4 месеца.

По думите му тези принципи са били обещани и спасени от служебното правителство спазвахме и резултатите са видими за всички български граждани.

По думите му трябва да се отчете факта, че служебното правителство е работело в една „безпрецедентна политическа обстановка”. „Всички ние сме свидетели как 45-ото и 46-ото Народно събрание не успяха да излъчат правителство, което предполага, че от утре ще имаме нов служебен кабинет. Задачите които стоят пред страната ще бъдат изпълнявани в подобен дух и по подобен начин”, коментира той.

„Добрата новина от съвместната ни работа с 46-ия парламент е, че служебното правителство направи нещо нетипично за такъв тип правителство. Заедно с него успяхме да се споразумеем и да постигнем актуализации за три важни за страната бюджета”, отчете Янев.

„Продължихме работата и по Националния план за възстановяване и устойчивост с цел да подобрим неговите параметри и характеристики там, където е необходимо, с мисъл и идея как да се защитят и интересите на отделните браншове, и на българския бизнес, и на иновативната част. Това, което отчитаме в момента е, че икономиката е в подем. Той трябва да се запази и да се потвърди. Имаме още работа с Плана, но се надяваме в скоро време той да бъде изпратен в Брюксел и до края на годината първите пари да са налични в националния бюджет”, каза Стефан Янев.

- реклама -