Стефан Янев: Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството

Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството, на което съм се клел да служа вярно и на което съм дал много, но съм получил всичко.

За мен „майката“ на всички проблеми е

демографската катастрофа. Ние сме най-бързо изчезващата и застаряваща нация на планетата. Това каза Стефан Янев, лидер на партия „Български възход“, на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Аз и политическата партия „Български възход“

смятаме за необходимо три милиона души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори, да получат статут на български граждани, каза Янев. Като следваща цел той определи промяна на

данъчната система по модела

– „една държава – две данъчни системи“. Друга цел е въвеждането на принципа на меритокрация и мандатност в публичния сектор, както и на политически борд, обяви Янев.

Той поясни, че за изпълнение на целите е

необходимо създаването на система от икономически стимули за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, без това да е в ущърб на социалната система;

стимулиране на инвестициите с цел

създаване на нови работни места, които да са привлекателни, включително и за българите, живеещи извън страната.

С еднократен акт за промяна на Закона за

българското гражданство да се осигури издаването на временни документи на граждани

с български произход, същите след пет години

изпитателен срок, в който работят и плащат данъци в България, да придобият пълните права, предложи Янев.

В допълнение, за гражданите, живеещи в

български диаспори, и за българите в чужбина да се създаде възможност чрез Българската банка за развитие да бъде осигурен разумен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд да им бъде осигурен до един декар земя за изграждане на собствено жилище, добави Янев.

 БТА

- реклама -
error: Съдържанието е защитено