Стефан Янев се оплака, че го налазили тролове

Лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев се оплака във фейсбус от тролове, които са го „налазили“, защото бил „поръчан“.

„Заболя ме, когато иначе реални хора с реални профили, манипулирани от Поръчителите, се връзват на тяхната пропаганда. Зададох си въпроса: Как така маргинали и психопати определят дневния ред на обществото? Защо го допускаме?“, попита Янев.

Ето и пълният му текст от фейсбук профила му:

„Вчера след поста ми във връзка с мъжка Задушница по мой адрес се изсипа безумен ХЕЙТ. Откъде тази омраза? Откъде тази злост?

Тролски мрежи, регистрирани през юни-юли 2018 г. (за хората от „Мрежата“ са ясни собственици и поръчителите),

изляха тонове отрова през информационната система. ЗАЩО?

Отговорът за мен е ясен: КОЙТО ПЛАЩА, ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!
Ясно е, че имам опоненти, които са ме „поръчали“ – това е част от играта. Когато съм приел да стана публична личност, съм поел и риска

да участвам в подобни „игри“,

за които трябва да плащам с цената на личния си комфорт. Заболя ме, когато иначе реални хора с реални профили, манипулирани от Поръчителите, се връзват на тяхната пропаганда. Зададох си въпроса: Как така маргинали и психопати определят дневния ред на обществото? Защо го допускаме?
Отговорът, който намерих за себе си, е, че се загубихме в обема на постъпваща информация и станахме подвластни на принципа „Пише го, значи е вярно!“. Допуснахме да станем част от безумието интернет тълпа.
Как да излезем от ситуацията? Какво е решението? Отговорът, който ми изплува, е цитат от Дж.Ф.Кенеди: „Никога не питай какво държавата е направила за теб, а какво ти си направил за държавата!“.
На 22.11.1963 г. в Далас скоропостижно почина най-младият и реформаторски президент на САЩ. От днес, до 22.11.2022 г.,

ще качвам по един негов цитат

и ще го трансформирам към мислещата и искаща истината част от мрежата.
„Никога не питай какво ми казва постът отсреща, а какво личността зад него е направила за обществото!”, завърши Янев.

Източник: 24 часа

- реклама -