Стефан Янев, енергийна система, План за възстановяване и устойчивост, премиер

Стефан Янев предвижда социално напрежение наесен

Призив към депутатите да намерят време да актуализират бюджета както предлага правителството отправи служебният премиер Стефан Янев при откриването на днешното заседание на кабинета. В противен случай е възможно социално напрежение през есента, предупреди той.
„Вътрешнополитическата ситуация трудно се поддава на анализ. Притеснява ни, че тази динамика може да има негативно отношение както върху политическата среда в България, но и притеснения по отношение на стабилността“, каза Стефан Янев.

„Искам да отправя призив към народните представители да намерят време и възможност да дебатират актуализацията на бюджета – държавния, НЗОК и ДОО. Без такава актуализация в следващите месеци през есента ще е особено трудно и в условията на задаващата се здравна криза да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими по отношение на бизнеса, здравната система и социалната система. За да избегнем социално напрежение през есента е желателно народните представители да имат предвид какви са желанията на хората, които са ги изпратили в парламента“, заяви още служебният премиер.

Янев отправи призив и към гражданите да внимават в действията си, за да не предизвикват пожари. Той предаде и благодарности от македонския премиер Зоран Заев за изпратените на помощ в съседната държава пожарникари.

- реклама -