Стефан Янев, отчет кабинет правителство, министри, проф. Христова, Росен Стоянов

Стефан Янев: Откриваме системен безпорядък и липса на правила

“Това, което заварихме беше хаос.

За съжаление, колкото повече работим, намираме нещо повече от хаос – системен безпорядък и липса на правила. Тази практика е част от негативната констатация“.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев по време на отчета на свършеното досега от кабинета.

В брифинга участват министър-председателят Стефан Янев, заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на икономиката Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

„По принцип, по Конституция и нормалната практика, животът му е около 100 дни. Ние се опитваме да дадем отчет за направеното досега. Това, което заварих и коментирах, думата, която използвах, беше хаос.

Стефан Янев, отчет, служебно правителство

„Един от министрите, които присъстват тук, стана известен с метафора на това, което заварихме, затревените и източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите сектори“, каза още Янев.

„Служебното правителство демонстрира кураж да оцени това, което намира и да представи пред вас пълната картина“, заяви Янев.

Основна задача на служебния кабинет остава подготовката на изборите на 11 юли.

„Имаме ангажимент към хората и да представим един нов стил на управление. Надяваме се, че полагаме, така да се каже, основите на такъв тип политическо поведение и този тип поведение ще бъде продължен от партиите, които ще влязат в следващото Народно събрание и ще формират кабинет“, посочи още съветникът на Румен Радев.

„Гласувайте, за да изразите своя вот, за да имате представа, че участвате в управлението на страната“, подкани Янев.

Очаквайте подробности!

- реклама -