Стефан Янев, избирателна активност, вот, избори, балотаж

Стефан Янев: Очаквам да остана на поста служебен премиер

“ Да, очаквам аз да бъда този, който ще бъде посочен като следващ министър- председател на новото служебно правителство. “ Така отговори на въпрос на журналисти сегашнията премиер Стефан Янев.

„Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации”, каза Янев.
„Дали ще има нови политически формации зависи от хората. Ако на гражданите им липсва нещо, то такива формации ще има”, добави той.
„Свършихме прекалено много неща. Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации”, каза още Янев.

Той добави, че българските граждани могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи в страната.
Стефан Янев поздрави учители,  ученици и родители за първия учебен ден в Габроско училище.

„Още веднъж искам да поздравя всички учители, всички родители и деца малки и големи тръгнали по пътя на знанието, на развитието и усъвършенстване.

Образованието и науката са национален приоритет и в момента като правителство искам да подчертая, че ще направим всичко възможно за да развиваме образованието и научката в България, защото това е бъдещето. “ заяви Янев

- реклама -