Стефан Янев, узбори, гласуване

Стефан Янев: Нашият глас днес определя бъдещето на страната

Служебният премиер Стефан Янев призова да гласуваме активно на днешния балотаж. Минути след 9.30 часа тази сутрин той упражни правото си на глас в столицата. А пред журналистите заяви:

„Отново ден за избори, отново гласуваме. Този път, за да определим нашите предпочитания за президентската двойка. Гласуваме за президент и вицепрезидент, които по разбиранията на всеки един от българските граждани, имащи право на глас, е добре да изразят своето предпочитание – за двойката, която според тях най-добре ще олицетворява заложените в Конституцията и законите правомощия на президентската институция. За начина, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за начина, по който се формира вътрешната политика, за начина, по който президентът изпълнява своите правомощия като върховен главнокомандващ“.

Попитан за акциите на МВР на българо-турската граница, той заяви, че те нямат нищо общо с изборите. По думите му ситуацията на „Капитан Андреево“ е нормална.

„От няколко дни там се провежда специализирана операция и това може да доведе до обвинения, че се прави нарочно. Нека да изчакаме развитието и мисля, че нещата вече са спокойни“, каза Янев.

- реклама -