Стефан Янев, машинно гласуване, ЦИК областни управители

Стефан Янев: Говоренето за чистка в МО е неоснователно

Говоренето за чистка в МО е неоснователно. Това каза по bTV служебният министър на отбраната Стефан Янев.

По думите му всички назначения и уволнения, които са извършени в периода на служебното правителство са на базата на ясни критерии. Няма човек, който да е уволнен без ясни критерии за извършени нарушения. Няма назначение, което да не е направено с конкурс, там където законът изисква, допълни министърът.

Администрацията не може да спре да работи, допълни министърът. В случая със смяната на постоянния секретар на отбраната документооборотът на дневна база може би е по-голям отколкото при министъра и всички трудности ще се струпат на новия министър, обясни той.

Не съм дошъл в МО със списък за уволнение, нямам статистика колко са уволнени, заяви Янев.

По думите му така нареченият подбор е направен между повече от 40 души в администрацията на МО, като е била дадена възможност и на хора извън МО да участват.

Стефан Янев заяви, че са отстранени всички директори на търговски дружества с пряк принципал министъра на отбраната. Това е станало поради ниски финансови резултати, включително на ръба на колапса.

Функциите, които изпълняват тези дружества, са специфични и много оттговорни, каза още министърът. Те са около 5.

Като пример с проблеми Янев посочи търговското дружество „Интендантско обслужване”. Там основен ангажимент е шиене на униформи за армията. И се е оказало, че в момента няма постоянен поток на осигуряване на униформи за армията, а едва ли не на всеки 2-3 месеца, когато трябва да се облече нова група, има проблеми с плата, циповете т.н.

- реклама -