Стара Загора

Стара Загора e избран за Европейски град на спорта 2017

Градът на лепите с европейско отличие.

С писмо до кмета на Стара Загора Живко Тодоров от ACES Europe потвърдиха  че Стара Загора е избран за Европейски град на спорта 2017.

Церемонията на която ще се обявят победителите ще бъде на 16.11. 2016 г. в Брюксел.

Признанието идва като логичен резултат от последователните усилия на администрацията на кмета Живко Тодоров за подобряване на спортната инфраструктура на Стара Загора.

Инвестиция в спорта

Почти цялата налична база беше обновена в последните години, построени са и нови спортни съоръжения като общинска спортна зала „Иван Вазов“.

Стадион „Берое“ беше изцяло обновен. Реновирани са лекоатлетическите писти, теренът и помощните игрища. Стадион „Локомотив“ също е ремонтиран и обновен.

Модернизирана и обновена е базата на ФК „Верея“.

На всички спортни клубове в града са предоставени възможно най-добрите условия, което привлича все повече млади спортисти и състезатели.

Изградени са много площадки за футбол, баскетбол, тенис на корт, бадминтон и стрийт фитнес.

Стара Загора има богати спортни традиции и градът се гордее със своите спортисти и треньори. През годините са организирани редица престижни международни турнири и състезания.

 Може би неслучайно едно от големите постижения на България в Рио е свързано със Стара Загора. Състезателката на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Мирела Демирева донесе олимпийска слава на България, спечелвайки сребърен медал в скока на височина с постигнатите от първи опит 197 см.

 

- реклама -