Над 600 са стъпкани в блъсканицата след мача Ювентус – Реал, предизвикана от фалшив сигнал за бомба – СНИМКИ

600 души пострадаха при инцидент във фен зоната в Торино по време на финала на Шампионската лига Ювентус – Реал снощи. По-късно от полицията съобщиха, че броят на ранените е надминал 1000.

Петима от ранените са в критично състояние, в това число четиригодишно дете

Според свидетели, тийнейджър е взривил петарда и е извикал, че това е бомба. Тълпата се е втурнала към изхода и се е получила блъсканица. Във фен зоната в Торино в хода на мача, който е бил излъчван на огромен екран, е имало близо 20 000 запалянковци.

Няколко свидетели на случилото се го определиха като нещо подобно на трагедията на стадион „Хейзъл“ през 1985 г. в Брюксел, когато по време на финала на Купата на европейските шампиони между Ювентус и Ливърпул загинаха 39 души, а стотици бяха ранени.

„Чухме викове и на момента хиляди хора се втурнаха към изхода. Сред нас имаше деца, които загубиха родителите си, получи се пълен хаос. Всеки трябваше да се спасява сам, наложи ми се да стъпвам върху хора, за да се измъкна„, разказа един от феновете на Ювентус.

По последни данни петима са в критично състояние, като четиригодишното дете е с травми в гърдите и главата. Лекарите се борят също за живота на млада жена. Други фенове твърдят, че хаосът е предизвикан от срутила се тежка метална ограда.

Реал спечели двубоя в Кардиф с 4:1 и за 12-и път стана европейски шампион.

- реклама -