сн. БГНЕС

Станислав Недков-Стъки събра 3 500 подписа срещу блокадите

“Единственото, което искаме, е възстановяването на законността в София и в цялата страна”. Това заяви пред “24 часа” спортистът Станислав Недков-Стъки. Той оглави сдружение, което се обяви срещу потъпкването на законите, насилието на жени и възстановяване на реда.

“Ние не сме свързани с нито една партия, нито пък ще бъдем свързани. Но не може да търпим повече това, което става всеки ден. Да се поругава гербът, флагът. Да се хвърля храна, докато има гладни. И двама-трима катунари, защото са толкова да пречат на цяла София. Това не са софиянци, това са хора от Видинско, Монтанско и цялата държава, които са докарани, за да блокират нормалните хора”, категоричен е Стъки.

Сдружението събира подписи всяка вечер пред пилоните на НДК от 18 до 20 часа и след това пред румънското посолство.

“Откакто сме там, нито един протестиращ не е дошъл. Събираме се там, защото румънското посолство стана символ над беззаконието и насилието на една жена, която искаше да прибере децата си у дома”, допълни Недков.

“За пет дни сме събрали 3500 подписа. Смятаме да ги внесем в Столичната община и СДВР, за да може най-накрая институциите да си свършат работата”, допълни той.

Все още няма избрано име на движението, но се клони към “Противоотрова”. Другите варианти са “Свободна София” и “Свобода за София”. “Проблемът обаче е, че искаме да е национално движение, защото и в други градове има подобни опити за блокади”, категоричен е Недков, който е и шеф на федерацията по смесени бойни изкуства.

“Всеки един протест трябва да спазва закона. Това, което става в България, не е протест, а вакханалия. Някакви хора тормозят тези, които искат да си вършат работата, да се приберат у дома, да са спокойни. Идват избори и там най-ясно протестираш.

Със своя вот. Всичко останало е беззаконие”, допълни той.

- реклама -