Станислав Иванов, ГЕРБ, БСП Йончева Банов Радев

Станислав Иванов-ГЕРБ: Атаката на БСП беше прибързана, Йончева не си провери източниците

ГЕРБ застава плътно зад министъра на културата Боил Банов.

Това потвърди и депутата от ГЕРБ Станислав Иванов в студиото на Европа сутрин с Диана Радева.

Разбира се, Иванов направи уговорката, че е редно да се изчакат резултатите от проверката – както на прокуратурата, така и на МОН по отношение на твърденията на Ангел Ангелов – основен свидетел по аферата „Ало, Банов съм“.

Държавният служител е много трудно да бъде уволнен, смята Иванов. Когато един човек се яви на конкурс и го спечели, той става държавен служител и този човек е наясно с правата си и точно това използва спрямо колегите си.

Когато говорим да изнудване институциите са тези, които трябва да се занимават с това. Разбрах, че Банов е говорил с Борисов и премиерът му е дал своята подкрепа до приключване на проверката.

Прибързана атака от Елена Йончева към ГЕРБ на фона на привличането й като обвиняема по дело за пране на пари.

Самата Елена Йончева се обърка, оплете доста в обясненията си. Тя твърдеше, че не е работила с офшорна фирма, а после се оказа, че е. И тя побърза да извади едни непроверени твърдения, с които очерни един добър български министър. Като всеки един разследващ журналист би трябвало да си е проверила източниците. А когато я попитаха в НС за това, тя се скри.

Когато прокуратурата се самосезира по случай с депутат на БСП това е лошо, а когато е по случай с депутат от ГЕРБ това е добро – това е позицията на левицата.
ГЕРБ не са в паника, защото ако бяхме, ние също вероятно щяхме да допуснем такива прибързани грешки.

Има забрана от страна на БСП да се говори по медиите по случая Банов. Във всички други случай биха се хвърлили като Матросов на амбразурата, смята народният представител.

ГЕРБ нищо не губи от тези скандали, смята той.

Що се отнася до речта на президента Радев от вторник, Иванов изрази съмнение, че държавния глава сам си е писал изказването. Той не трябваше да казва, че ще подкрепи нов политически проект, защото това е в разрез с Конституцията. Част от българските журналисти не присъстваха там, защото акредитацията им е отнета. Става дума за Илияна Беновска. И той говори за свобода на медиите.

Изказването на президента беше изцяло анти ГЕРБ. Защо? Защото ГЕРБ ще спечелят и следващите избори.

Що се отнася до изтребителите? Президентът говори за опорочена процедура, какво точно е порочното в процедурата, при положение, че самият президент обърна така условията, че да спечели Грипен. Така че когато той говори за корупция или медии.. нека да погледна в собствената си къщичка, призова Иванов.

Пълното интервю на Светослав Иванов вижте тук:

 

 

 

- реклама -