Станислав Анастасов, ДПС: Правен хаос и вакуум, благодарение на действията на президента и Кирил Петков

Докато Румен Радев си играе на „игра на тронове“, българските граждани играят за оцеляване.

Така Станислав Анастасов от ДПС коментира действията на настоящия държаваен глава и работата на назначения от него служебен кабинет в предаването „Лице в лице“.

Според Анастасов Радев и бившия служебен министър и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков са погазили конституцията, което е „много опасно за страната ни и имиджа на България пред партньори и инвеститори“.

„Става дума за казус, в който по време на криза – здравна, социална, икономическа, най-голямото министерство – на икономиката, е хвърлено в правен хаос и вакуум, благодарение на действията на Кирил Петков и президента“, заяви той.

Политикът от ДПС добави още, че Кирил Петков отказва да поеме отговороност и не знае дали някоя от останалите партии би искала да си сътрудничи с „Продължаваме промяната“ и „човек, който е погазил Конституцията и закона и поставя себе си над държавата“ в бъдещото Народно събрание.

Анастасов коментира и твърденията на Бойко Рашков, че ДПС организира кампании за купуване на гласове.

„Това са твърдения на следователя от Народна Република България, който малко като махленска клюкарка хвърли фишека и избяга от темата. Бойко Рашков не е предоставил конкретика. Той може да плаши, може да тормози, но няма да спре избирателите“, каза той.

По думите на Станислав Анастасов в момента органите на реда помагат на опредлени партии, които са „на ръба“ да влязат в следващия парламент, за да вършат нерегламентирана агитация.

„Рашков цели да намали резултата на едни и да го увеличи на други, за да има резултат, какъвто се харесва на неговия шеф Радев“, каза още политикът.

- реклама -