Снимка: кадър bTV

Станислав Анастасов, ДПС: Кирил Петков отказва да поеме отговорност

Докато Румен Радев си играе на „игра на тронове“, българските граждани играят за оцеляване.

Така Станислав Анастасов от ДПС коментира действията на настоящия държавен глава и работата на назначения от него служебен кабинет пред bTV.

Според Анастасов Радев и бившия служебен министър и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков са погазили конституцията, което е „много опасно за страната ни и имиджа на България пред партньори и инвеститори“.

„Става дума за казус, в който по време на криза – здравна, социална, икономическа, най-голямото министерство – на икономиката, е хвърлено в правен хаос и вакуум, благодарение на действията на Кирил Петков и президента“, заяви той.

Политикът от ДПС добави още, че Кирил Петков отказва да поеме отговорност и не знае дали някоя от останалите партии би искала да си сътрудничи с „Продължаваме промяната“ и „човек, който е погазил Конституцията и закона и поставя себе си над държавата“ в бъдещото Народно събрание.

Анастасов коментира и твърденията на Бойко Рашков, че ДПС организира кампании за купуване на гласове.

„Това са твърдения на следователя от Народна Република България, който малко като махленска клюкарка хвърли фишека и избяга от темата. Бойко Рашков не е предоставил конкретика. Той може да плаши, може да тормози, но няма да спре избирателите“, каза той.

По думите на Станислав Анастасов в момента органите на реда помагат на определени партии, които са „на ръба“ да влязат в следващия парламент, за да вършат нерегламентирана агитация.

„Рашков цели да намали резултата на едни и да го увеличи на други, за да има резултат, какъвто се харесва на неговия шеф Радев“, каза още политикът.

- реклама -