Станишев
Снимка: Фейсбук

Станишев: Битката се води на тепиха, загубихме изборите и заради излизането на БСП от парламента

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев призова в БСП да бъде направен сериозен анализ на поредната изборна загуба.

„Трябва анализ на причините защо се получиха тези резултати, при положение, че в началото на кампанията БСП водеше във всички проучвания. През 2017 когато също имаше благоприятна ситуация за партията, загубихме парламентарните избори. Тогава  не се направи истински анализ. Сега ситуацията се повтаря и това става системно“, подчерта от Брюксел Станишев.

Според него с излизането от парламента БСП е пропуснала шанса да прати посланията си до избирателите

„Навсякъде ме питаха ме защо сме извън Народното събрание. И ако в началото това  изглеждаше резонно, то във времето стана ясно, че битката се води на тепиха. Пропуснахме да пратим посланията си чрез парламентарни дебати“, категоричен бе лидера на ПЕС, който е на пето място в листата на столетницата.

Той подчерта, че според него грешката на БСП е била, че още преди кампанията в партията са загубили ценно време във вътрешни разправии. „Този дефект не беше коригиран в кампанията. Вместо единна кампания имаше паралелна кампания на всеки кандидат. Вместо да се борим за разширяване на влиянието делихме избирателите на БСП“, анализира още Сергей Станишев.

Ниската избирателна активност в България той обясни с липсата на реални дебати. По думите му във всички държави, където е регистрирано повишаване на гласоподавателите е имало такива.

- реклама -