Стандарт вестник ежедневник онлайн агенция

„Стандарт“ спира издаването на ежедневника, минава изцяло онлайн

Вестник „Стандарт“ няма да излиза повече.
Това съобщиха от изданието.

Вчера е бил издаден последният брой на вестника, който наскоро навърши 26 години. Изданието преминава в денонощен онлайн режим чрез новата Агенция „Стандарт“ на www.standartnews.com. От редакцията признават, че в последните месеци са се сблъскали със сериозни финансови проблеми при издаването на вестника. Информационната агенция ще разчита на журналистическия си екип, а дизайнът ще е модерен и ще отговори на търсенията на новата онлайн аудитория.

„Явно ежедневникът губи битката с технологиите на 21 век“, пише в редакционната статия от името на екипа.
„Но понеже държим на традициите и твърдо вярваме, че словото на хартия никога няма да изчезне, а написаното черно на бяло тежи най-много, всеки петък „Стандарт“ пак ще бъде на вестникарските сергии. С най-доброто от любимите на нашите читатели рубрики и нещо повече. А и петък не случайно е ден на майстора – вече 1352 броя на Златния „Стандарт“ са радвали голямото семейство приятели на вестника.
На хейтърите, които още тази сутрин ще възкликнат с облекчение: „Стандарт“ издъхна, ще кажем, че не се възнасяме. Напротив – възкръсваме в нета. Спокойно, не се правим на велики. Признаваме, че избрахме този ход, защото искаме да се запазим като истинска медия. А в момента у нас това е непостижимо за печатно издание, което не е на хранилка. Както казва народът – който плаща, той поръчва музиката. „Стандарт“ беше първият вестник, в който журналистите станаха и негови собственици. Взехме акциите през февруари, но за съжаление заедно със задълженията. Свободата струва скъпо! И това не е клише – изпитахме го на гърба си. Последните 8 месеца бяха най-трудните в живота ни, а повярвайте – за хора врели и кипели над 25 години в професията, сме видели и две, и двеста“.
Още по темата вижте тук:
- реклама -