Стан Вавринка София опън турнир

Стан Вавринка в София: Имам големи очаквания за турнира, схемата е много добра – Снимки, Видео

„Миналата година бях тук след контузия, докато сега се чувствам много по-добре. Сега имам по-големи очаквания, тъй като започнах сезона добре“.

Това заяви носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка.

Той беше участник в тазгодишното теглене на жребия за основната схема на Sofia Open 2019. Негов съперник в първия кръг ще бъде миналогодишният финалист Мариус Копил (Румъния).

„Познавам Мариус, играли сме два пъти един срещу друг в миналото. Той е финалист от миналата година, така че е труден съперник. Агресивен е и сервира добре. Схемата в турнира като цяло е доста силна и има много топ играчи. Сигурен съм, че ще станем свидетели на една много интересна седмица“, заяви швейцарецът.

Не съм много голям фен на новия формат на Купа Дейвис, това е сигурно. Може би е нещо, което е добре за младата генерация от тенисисти, но аз не мисля, че ще играя тази година. Когато бях малък, мечтаех да играя за своята страна на Купа Дейвис, защото си пред родна публика, после гостуваш и атмосферата е невероятна. Това именно беше причината, поради която играех 11-12 години там“, отчете Вавринка.

Стан Вавринка и Фернандо Вердаско проведоха съвместна тренировка на централния корт в „Арена Армеец“ преди тегленето на жребия за основната схема.

Част от тренировката бе открита за медиите, като на нея двамата топ тенисисти даваха най-доброто от себе си.

Вердаско имаше повече късмет, защото ще играе срещу квалификант. Интересното е, че ако двамата спечелят своите срещи, ще излязат един срещу друг в мач от втория кръг, който със сигурност ще се превърне в спектакъл за зрителите по трибуните.

- реклама -