пострадали, жени, катастрофа, Лесово, състояние
Снимка: бТВ

Стабилно е състоянието на двете тежко пострадали при катастрофата край Лесово

Нощта е преминала спокойно за двете пострадали, които бяха транспортирани снощи с правителствения самолет „Стартан“-а от болницата в Ямбол до „Пирогов“.

И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели, съобщиха от лечебното заведение.

Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на „Пирогов“.

Екип в състав от д-р Г. Георгиев – шеф на КИЛ, травматолозите д-р Д. Тодоров, д-р Д. Петков и м.с. К. Бойкова вчера отлетяха по спешност до Ямбол и обратно към спешната университетска болница „Пирогов“, за да осигурят медицинските грижи по време на транспорта по въздух на тежко пострадалите при катастрофата.

Двете жени пострадаха при тежък инцидент между микробус и ТИР край Лесово.

Малко след 14,30 ч, няколко часа след като бяха настанени в реанимацията на болницата в Ямбол, на летището в Безмер кацна военен самолет “Спартан”, за да ги транспортира до столичната болница “Пирогов”. Оказа се обаче, че състоянието на двете жени е критично и има опасност да не издържат полета, затова бяха върнати в болницата в Ямбол. С медикаменти и апаратура, докарана със самолета, в продължение на няколко часа те бяха стабилизирани и в 17,45 ч бяха качени на самолета.

Водачът на камиона – украински гражданин, е задържан, след като в кръвта му са установени малки количества алкохол. При сблъсъка загинаха трима души, а 16 бяха ранени.

- реклама -