Стабилизиран е мотористът, пострадал при катастрофа край УНСС

Младежът, пострадал вчера след катастрофа с автобус на градския транспорт в София, е стабилизиран и вече е на самостоятелно дишане. Предстоят му допълнителни изследвания и още операции на ляв долен крайник и кожна пластика на мястото на ампутирания горен крайник, съобщиха от лечебното заведение.

Състоянието му все още е тежко и за пациентът се грижат в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. Има опасност за живота му.

След 4 часова операция вчера, екип от ортопеди-травматолози включващ д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи и д-р Александър Илиев успя да фиксира откритите фрактури(откъснат от рамото горен крайник, открита фрактура на подбедрица, открита фрактура на коляно) и да спре кръвозагубата на пострадалия.

Вчера моторист пострада тежко при сблъсък с автобус. Инцидентът стана около 8,54 часа. На кръстовището пред УНСС автобус, движещ се по линия 280 и мотористът се ударили. Няма пострадали от автобуса. Един пътник се е почувствал зле, прегледан е в лечебно заведение и е освободен.

- реклама -