невинност прокуратура, дела, изборни нарушения

Биячите от Околовръстното отиват на съд

Внесен е обвинителният акт за побоя на Околовръстното шосе

Предстои насрочване на делото

Софийска районна прокуратура внесе в обвинителен акт срещу три лица за извършени хулигански прояви и нанасяне на телесни повреди на Васко Наумов на 24.02.2016 г. на бул. „Околовръстен път“.

Александър Гечев е обвинен в две престъпления:

  • нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди,
  • квалифицирано хулиганство.

Какво се случи?

На 24 февруари тази година около 16.00 часа, в локално платно на бул. „Околовръстен път чрез нанасяне на удар с метална палка в областта на лицето на Васил Наумов му причинил средна телесна повреда. Избити са зъбите му, поради което е затруднено  дъвченето и говоренето на Васил. Деянието е извършено по хулигански подбуди. Станало е на публично място в светлата част на денонощието.

Александър Гечев ще бъде подведен под наказателна отговорност и за това, че в съучастие като извършител с Георги Близнаков и Христо Христов извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

По време на движение  лек автомобил „Крайслер“,  и лек автомобил „Ауди“, засекли лек автомобил  „Мицубиши“. Принудили водача на „Мицубиши“-то – Васко Наумов, да отбие и спре колата в локалното платно за движение. След това започнали да му викат на висок глас и при излизането на Наумов от колата, Александър Гечев слязъл на пътя, демонстрирайки заплашително, че носи черен пистолет в кобур на кръста си и с метална палка нанесъл удари на пострадалия Наумов.

Другите двама, участвали в побоя, Георги Близнаков и Христо Христов, са обвинени за извършени хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост.

- реклама -