Дунав мост, ТИР-ове

Срив в системата блокира границите

Срив в системата на Гранична полиция стана причина за образуване на километрични опашки на ГКПП Дунав мост при Русе. Системата е отказала в 3:30 през нощта и до 9:30 тази сутрин не са били пропускани превозни средства, предаде БГНЕС.

Дунав мост, ТИР-ове

В резултат на софтуерния проблем са се извили колони от автомобили и камиони и от двете страни на пункта. Към 10:00 часа от българска страна опашката от камиони бе в границите на нормалните за Русе 2-3 километра.

Дунав мост, ТИР-овеОт Гранична полиция не пожелаха да дадат информация дали системата е възстановена или продължават да обработват ръчно документите на преминаващите.

На граничния пункт „Капитан Андреево“ също се е образувала 4-километрова опашка от товарни автомобили заради срив в системата. По-тежка е ситуацията на „Капъкуле“, където движението е по-интензивно и чакащите автомобили да преминат в България са образували 10-километрова колона. На ГКПП „Капитан Андреево“ се обработват документите на леки автомобили и автобуси и те преминават към Турция.

- реклама -