биткойна стойност цена

Срив на биткойна, шест седмици е под 12 хил. долара

Във вторник водещата криптовалута губи над 15% от стойността си, достигайки 6-
седмични дъна недалеч от 11000 долара с оглед на информации, че властите в Южна Корея продължават да настояват за по-сериозна регулация и дори за
забрана на търговията на виртуални валути, предава БНР.

Повод за тези притеснения даде информация на южнокорейската агенция Yonhap, според която финансовият министър Ким Донг-уон е заявил пред местно радио,
че правителството ще представи набор от мерки, за да се справи с „ирационалната“ инвестиционна лудост, свързана с търговията на криптовалути.

В понеделник Южна Корея обяви, че все още не са финализирани плановете за
забрана на обмена на виртуални валути, тъй като правителствените агенции продължават да водят разговори, за да решат как да регулират този пазар. Разпродажбите на криптовалути се дължат и на информация на Блумбърг от началото на седмицата, според която и Китай ще ескалира енергичните си мерки срещу търговията с виртуални валути.

Според агенцията властите в Пекин планират да блокират вътрешния достъп до китайски и офшорни платформи за търговия с криптовалути, които позволяват централизирана търговия.

Агенция Ройтерс пък цитира доклад за вътрешна употреба на китайското правителство в който се посочва, че високопоставен централен банкер е заявил, че властите трябва да забранят централизираната търговия с виртуални валути, както и забрана на бизнесът и на физическите лица, които предоставят подобни услуги.

Напрежение на пазара оказва и по-дългото от очакваното прекратяване на
работата на електронната борса за търговия Kraken с цел ъпгрейт на нейната платформа.

- реклама -