танцьорката Габриела Медарова съд решение гаранция атастрофа Пловдив

Срещу гаранция от 20 000 лева съдът пусна на свобода пияната и надрусана шофьорка, която помля 10 автомобила в Пловдив

Срещу 20 000 лева парична гаранция пловдивският районен съд пусна на свобода 20-годишната танцьорка Габриела Медарова.

На 15 април пияна и надрусана, тя помля с джипа на приятеля си 10 автомобила, паркирани до комплекс „Оазис-4“.

„Много съжалявам. Никога повече няма да се кача зад волана, дори да ми върнат книжката. Искам при семейството ми. Много ми е тежко в ареста“, каза тя разплакана в залата, разказва „24часа“

Съдия Теофана Спасова прецени, че няма данни Габриела да се укрие или да извърши друго престъпление. Според нея танцьорката не е затруднила досъдебното производство. Не била избягала от местопроизшествието, а просто се качила до жилището на своя приятел Пламен Николов в „Оазис-4“ и по-късно, придружена от гаджето си, се върнала на местопрестъплението. „Не следва да бъде взета най-тежката мярка“, реши съдията и отхвърли искането на прокуратурата.

 

Габриела е обвинена в три престъпления, за които законът предвижда до 3 г. лишаване от свобода, заявиха от прокуратурата.

Тя е шофирала джип БМВ Х-5 на приятеля си с 1,38 промила алкохол. Самият Николов обяснил пред разследващите, че в нощния клуб, където любимата му танцувала, изпила голямо количество водка. Взела колата му, за да отиде с нея на работа. Прибирайки се, пред него разказала, че е предизвикала катастрофа с паркираните коли. Пряк очевидец бил Стоян Николов, който чул шум и отишъл на място да види помлените автомобили.

Нанесените щети от Габриела са за над 40 000 лева, сочи автооценъчната експертиза. Според прокуратурата Медарова направила несполучлив опит да прехвърли вината за катастрофата на майка си, която беше в съдебната зала, а по-късно заяви, че „Габи е прекрасно дете“.

„Не само е напуснала местопроизшествието, но е проявила изключителна дързост и наглост, за да прикрие престъплението“, посочи прокурорката. По думите й Гергана излъгала, че изпушила цигара марихуана след произшествието. „Всичко това я определя като лице с висока обществена опасност. Действията й застрашават сигурността на гражданите. През март т.г. е извършила нарушение на Закона за движение по пътищата и не си е платила глобата.“, посочи обвинението.

Защитата поиска Медарова да бъде пусната, тъй като не е извършила тежко престъпление и не е осъждана. „Защо трябва да бъде травмирана в ареста? Ще спрат ли престъпленията в България с нейното постоянно задържане?“, попита адвокат Орлин Търновалийски. Той смята, че паричната гаранция от 20 000 лева е прекалена висока и граничела с лишаване от свобода. Прокурорката пък щяла да помисли дали да протестира решението пред по-горна инстанция.

 

- реклама -